خرید و فروش فلز پلاتین، نمک پلاتینوم | شمش پلاتین و مشتقات پلاتین

خصوصیات فلز پلاتین چیست؟

اگر نمیدانید که ویژگی هایی پلاتین چیست باید بگوییم فلز پلاتین مانند سایر فلزات هم گروه خود، مثل پالادیم و رودیم، در مقابل حرارت مقاومت زیادی دارد. پلاتین نیز به آسانی درگیر خوردایش با سایر مواد شیمیایی نمی شود. این فلز سفید رنگ، رسانایی خوب، با قابلیت چکش خواری بالا است.

یک مکعب ۱۵ سانتی پلاتین حدود ۷۵ کیلوگرم وزن دارد. با توجه به چگالی بالای پلاتین، حدس اینکه این فلز گرانبها چقدر فلز مقاومی است کار سختی نیست. همین مقاومت بالا در برابر حرارت و عوامل محیطی است که فلز پلاتین را پرکاربرد و ارزشمند می کند.

آیا پلاتین سمی است؟

آیا پلاتین سمی است؟

 

شما نمی توانید فلز پلاتین را به آسانی در حلال های رایج حل نمایید. اگر قصد کنید قطعات پلاتین را در محلولی قرار دهید که توانایی حل کردن آن را در خود داشته باشد، تنها راه چاره شما تیزآب سلطانی است.

زمانی که شما پلاتین را در تیزآب سلطانی حل می کنید، محلولی سمی و بسیار خطرناک را تولید کرده اید؛ چرا که نمک پلاتین موجود در محلول به دست آمده، خطرات بسیاری را مثل حساسیت های شدید پوستی، تغییرات ژنتیکی، سرطان، تخریب اعضای بدن مثل معده، روده، سیستم بینایی و… به وجود می آورد.

استخراج فلز پلاتین

حال که دانستیم پلاتین چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، بهتر است با استخراج آن هم آشنا شویم. فلز پلاتین نیز مانند فلز رودیم و پالادیم بیشتر از معادن مس و نیکل استخراج می شود. شما می توانید بیشترین پلاتین موجود در طبیعت را در کشورهایی مثل کانادا، آفریقای جنوبی و روسیه پیدا کنید.

روش بازیافت پلاتین

روش بازیافت پلاتین

زمانی که در سال ۱۵۵۷ فلز پلاتین توسط ژولیوس سی اسکالیگر  کشف شد، او این فلز را ماده ای توصیف کرد که هیچ آتشی نمی تواند آن را از بین ببرد. وقتی صحبت بازیافت فلز پلاتین به میان می آید، باید این نکته را بدانیم که نقطه ذوب فلز پلاتین بسیار بالا است و نمی توان پلاتین را با کوره هایی که نقره و طلا را ذوب می کنیم، به نقطه ذوب برسانیم. پس راه بازیافت پلاتین چیست؟

برای ذوب پلاتین سه روش رایج وجود دارد که عبارتند از:

  • ذوب با کمک کوره القایی
  • ذوب با مشعل اکسیژن/هیدروژن
  • ذوب به روش استیلن

ذوب پلاتین با کوره القایی

استفاده از کوره القایی برای ذوب پلاتین، هزینه های زیادی را به همراه دارد. زیرا بیشتر افرادی که از کوره های القایی برای ذوب پلاتین استفاده می کنند که به صورت تخصصی به این کار می پردازند و مصرف زیادی از کوره دارند. در غیر این صورت، استفاده از کوره های القایی مقرون به صرفه نیست.

اگر نمی‌دانید این روش بازیافت پلاتیم چیست باید بگوییم در کوره های القایی از نیروی برق برای بالا بردن حرارت کوره استفاده می شود. در نتیجه کوره القایی می تواند حرارت را تا حدی بالا ببرد که پلاتین را به نقطه ذوب برساند. البته کوره های القایی مختلف فرکانس های متفاوتی دارند که فرکانس های آن می تواند در قدرت کوره تاثیر گذار باشد. در نتیجه هر کوره القایی هم قادر به ذوب پلاتین نیست و باید به فرکانس کوره نیز توجه شود.

ذوب پلاتین با روش مشعل اکسیژن/هیدروژن

اگر حجم پلاتینی که می خواهید بازیافت کنید، کم است یا قصد دارید از قطعات الکترونیکی پلاتین استخراج کنید، بهترین راه برای بازیافت پلاتین چیست؟ برای این کار می توانید از روش مشعل اکسیژن هیدروژن استفاده کنید. ضمن آن که استفاده از این روش از نظر هزینه ای نسبت به روش کوره های القایی کم هزینه تر است.

ذوب فلز پلاتین با روش گاز استیلن

ذوب فلز پلاتین با روش گاز استیلن از روش های ذوب پلاتین

اگر امکان استفاده از کوره القایی یا مشعل اکسیژن/هیدروژن به هیچ وجه برای شما وجود ندارد، به عنوان گزینه آخر می توانید روی استفاده از گاز استیلن حساب کنید. گاز استیلن می تواند پالادیم و پلاتین را به نقطه ذوب برسانند؛ اما بازیافت پلاتین توسط گاز استیلن مهارت بسیار زیادی نیاز دارد و کار هرکسی نیست.

کاربردهای فلز پلاتین چیست

فلز پلاتین هم مثل پالادیم و رودیم کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف دارد که در ادامه به برخی از کاربرد های این فلز ارزشمند اشاره می کنیم.

  • استفاده از پلاتین در کاتالیزور های خودرویی برای جلوگیری از آلودگی هوا توسط اتومبیل ها
  • مصرف در تهیه زیورآلات و جواهر سازی به خصوص در تهیه جواهراتی که با الماس ساخته می شوند
  • استفاده از پودر پلاتین در پتروشیمی به عنوان کاتالیزور
  • استفاده از الکترود های پلاتین در الکتروشیمی
  • استفاده از پلاتین برای اندازه گیری دماهای صنعتی
  • استفاده از پلاتین سیاه در شمعک اجاق گاز و لامپ های گاز سوز
  • تولید اسید نیتریک توسط کاتالیزور های پلاتین
  • استفاده از پلاتین در تولید تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
  • استفاده از پلاتین در هارد دیسک های کامپیوتری
  • و …

البته نباید فراموش کنیم که پلاتین برای خیلی از افراد نیز کاربردی از جنس سرمایه گذاری دارد و مثل طلا می تواند فلز ارزشمندی برای رشد مالی افراد به حساب آید.

ما در مجموعه ایران ریفاینینگ کنار شما در صنایع مختلف هستیم تا پلاتین، پالادیم و رودیم مورد نیاز شما را در کوتاه ترین زمان ممکن و با بهترین قیمت تامین کنیم.

فاصله شما تا ما تنها یک تماس ساده است.

امتیاز خود را به این مقاله، ثبت کنید.
۵/۵ - (۲ امتیاز)
مطلا کاری ظروف چیست؟

مطلا کاری ظروف چیست؟

مُطّلا کاری ظروف چیست؟ امروزه برای ساخت ظروف و لوازم آنتیک و جذاب، از روش‌های مختلف و گوناگونی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها مطلا کاری است. مطلا کاری را باید به عنوان یک روش تزئینی معرفی کنیم که با

مطالعه بیشتر »
طلای رنگ چینی چیست؟

طلای چینی یا liquid bright gold چیست؟

طلای رنگ چینی یا liquid bright gold چیست؟ آثار هنری مثل بعضی وسایل تزیینی، ظروف چینی، ظروف بلور، و ظروف سرامیکی و بعضی از انواع کاشی های ساختمانی و مواردی از این قبیل همگی در یک نقطه اشتراک دارند؛ آن

مطالعه بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *