خرید، فروش و بازیافت فلز پالادیم | نمک پالادیوم | شمش پالادیم و دیگر مشتقات آن

تاریخچه پالادیم چیست؟

قصه پالادیم از قرن ۱۸ در آمریکای جنوبی آغاز می شود. سال ۱۸۰۳ میلادی بود که ویلیام هاید والاستون برای اولین بار پالادیم را در یکی از معادن پلاتین در امریکای جنوبی کشف کرد. دو سال قبل یعنی سال ۱۸۰۱ میلادی بود که سیارک پالاس هم کشف شده بود. ویلیام هم وامدار سیارک پالاس شد و نام پالادیوم را بر روی این فلز ارزشمند گذاشت.

منابع پالادیوم

منابع پالادیوم کجاست ؟

اما داستان پالادیم محدود به امریکای جنوبی نیست. این فلز ارزشمند معمولا به دو شکل استخراج می شود. اهل معادن هم می توانند پالادیم خالص را استخراج کنند و هم می توانند آن را به صورت آلیاژ در کنار فلزاتی مثل رودیم، طلا، فلز پلاتین و… در کوه‌های اورال استرالیا، اتیوپی و آمریکای شمالی و جنوبی  به دست آورند. اما بزرگترین منبع پالادیم چیست؟ بیشترین میزان پالادیوم مصرفی صنایع مختلف از معادن نیکل و مس در آفریقای جنوبی و انتاریوی کانادا استخراج می‌شود، چرا که حجم بالای فلزات تولید این معادن عمل استخراج پالادیم را به‌صرفه می‌کند.

ویژگی های پالادیوم

پالادیم از خانواده فلزات نجیب یا همان نوبل معروف شیمی دانان است. فلزی که رنگ سفید و براق دارد و به آسانی هم در برابر هوا تسلیم نمی شود؛ یعنی مجاورت آن با هوا نمی تواند پالادیم را سیاه کند. پالادیوم چگالی پایینی دارد و نقطه ذوب آن نیز در میان خواهران و برادران خود مثل فلز رودیم، پلاتین و… پایین تر از بقیه است. برای خرید فلز پالادیوم می‌توانید بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

داستان انعطاف پذیری فلز پالادیم

منابع تولید پالادیم چیست؟

شاید شما هم اطلاعاتی را درباره انعطاف پذیری این فلز شنیده باشید. اما داستان انعطاف پذیری پالادیوم چیست؟ پالادیم وقتی در معرض حرارت قرار بگیرد، نرم می شود و به نوعی کش می آید. البته برعکس این موضوع هم صادق است. درست زمانی که شما پالادیم را در دمای پایین قرار دهید و به آن سرما وارد شود، همان فلز نرم و انعطاف پذیر، سفت و سخت می شود. البته باز هم تاکید می کنیم که پالادیم به هیچ وجه در دمای معمولی تحت تاثیر اکسیژن قرار نمی گیرد.

به همان اندازه که پالادیم در برابر اکسیژن در دمای معمولی مقاوم است، در برابر هیدروژن مهربان می شود. پالادیوم این قابلیت را دارد که به طرزی شگفت آوری هیدروژن را جذب کند؛ تا جایی که می تواند هیدروژن را تا ۹۰۰ برابر حجم خود در شرایط مناسب (دمای ۸۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱ اتمسفر) به خود جذب کند.

کاربرد پالادیم چیست؟

اما سوال اصلی اینجا است که کاربرد پالادیوم چیست؟ پالادیم از گذشته تا امروز در دنیای ما انسان ها نقش آفرینی بسیاری کرده است. زمانی بود که مردم برای درمان بیماری سل از کلرید پالادیم به مقدار ۶۵ گرم در طول روز استفاده می کردند. هرچند که این دارو عوارض زیادی داشت و به مرور جای خود را به داروهای دیگر داد. اما امروزه پالادیم در صنایع مختلفی مورد استفاده مردم قرار می گیرد. مهمترین کاربردهای این فلز گرانبها عبارت هستند از:

  • از آنجایی که پالادیوم سرعت هیدروژن‌گیری و هیدروژن‌زدایی (Hydrogenation and Dehydrogenation) را زیاد می‌کند، به عنوان کاتالیزور برای تصفیه نفت مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کاربرد های آلیاژ پالادیم در جواهر سازی و همچنین به عنوان روکشی برای زیور آلات مختلف را نمی توان دست کم گرفت. در طلا سازی در بسیاری از موارد برای سفید کردن طلا و داشتن طلای سفید از آب پالادیم استفاده می شود.
  • علاوه بر همه این ها با توجه به قدرت بالای پالادیم در جذب هیدروژن، برای خالص سازی گاز ها از پالادیم گرم شده ای که هیدروژن در آن پخش شده است استفاده می شود.
  • نقش پالادیم در صنعت خودروسازی به عنوان مبدلی برای کاتالیزور ها را نمی توان نادیده گرفت. درواقع در صنعت خودرو سازی به کمک پالادیوم گازهای سمی خروجی از اگزوز را به ترکیبات بی خطر و یا کم خطر تبدیل می کنند.
  • اگر کمی جلوتر بیاییم می بینیم که در نوعی از پیل های سوختی از پالادیوم بهره می گیرند تا با ترکیب اکسیژن و هیدروژن بتوانند گرما و الکتریسیته تولید کنند.
  • صنعت پزشکی هم از سود بردن از خواص این فلز گرانبها بی نصیب نمانده است و در موارد مختلفی می توان کاربرد پالادیم در پزشکی را مشاهده کرد مثل نوار های تست قند خون.
  • شما می توانید پالادیم را در تجهیزات و سیستم‌های سوییچینگ مخابراتی نیز مشاهده کنید.
  • گاهی هم پالادیم پا به منازل ما می گذارد و وسایل دکوری یا تزئینی را با آن می سازند و یا آبکاری می کنند.
  • پالادیوم همچنین در مواردی مثل دندانپزشکی، ساعت‌سازی، ساخت ابزار جراحی، اتصالات الکتریکی و… نیز کاربرد دارد.

منابع تولید پالادیم چیست؟

منابع تولید پالادیم چیست؟

تولید پالادیم تنها به استخراج آن از معادنی مثل معادن روسیه و آفریقای جنوبی محدود نمی شود. در بسیاری از موارد برای آن که بیشترین بهره را از این فلز ارزشمند ببرند، پالادیم را از منابعی مثل مبدل های کاتالیزور و سایر قطعاتی که در آن از پالادیم و یا ترکیبات شیمیایی آن استفاده شده است، بازیافت می کنند. در واقع از آنجایی که پالادیم در صنایع مختلف به صورت فلز خالص و یا در قالب مشتقات دیگر مثل سیم پالادیم، پودر پالادیم، نمک پالادیم، ورق پالادیم و… مورد استفاده قرار می گیرد، می توان از ضایعات این صنایع، پالادیوم زیادی را استخراج کرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بهترین منبع ضایعات پالادیم چیست؟ بیشترین ضایعات پالادیوم را می توان در ضایعات الکترونیک مثل موبایل ها، بردهای مخابراتی و کامپیوتری پیدا کرد.

فرایند بازیافت پالادیم کار ساده ای نیست و نیاز به تجهیزات، تجربه و تخصص خاص خود دارد که البته ما در واحد دانش بنیان ایران ریفاینینگ با بهترین کیفیت به بازیافت پالادیم نیز می پردازیم. شاید برای شما جالب باشد داستان شروع بازیافت فلزات مختلف از بیش از ۶۰ سال پیش در ایران ریفاینینگ را از زبان بنیان گذار مجموعه ما بشنوید. پیشنهاد می کنیم پس از اتمام این مطلب سری هم به صفحه درباره ما بزنید.

روش بازیافت پالادیوم

روش بازیافت پالادیوم چگونه است

پالادیم بر خلاف پلاتین و رودیم عمل می کند. پالادیوم در تیزاب سلطانی به راحتی حل می شود. ذرات ریز این فلز را نیز می توان در در مخلوط رقیق هیدروکلریک اسید و هیدروژن پراکسید به آسانی حل نمود. باید توجه داشته باشیم که نحوه بازیافت پالادیم در ضایعات مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر بخواهیم پالادیم موجود در کاتالیزورها را بازیافت کنیم، باید کاتالیزورها ابتدا خرد شوند و پس از آن خرده های به دست آمده قالبکاری یا اسیدکاری شود.

ما در مجموعه ایران ریفاینینگ آماده ارائه انواع مشتقات پالادیم و خود این فلز ارزشمند به شما همراهان گرامی هستیم. شما می توانید برای خرید یا فروش انواع نمک پالادیم، سیم و مفتول پالادیم، ورق و یا خود فلز پالادیم با ما تماس بگیرید.

امتیاز خود را به این مقاله، ثبت کنید.
۳.۷/۵ - (۶۷ امتیاز)
مطلا کاری ظروف چیست؟

مطلا کاری ظروف چیست؟

مُطّلا کاری ظروف چیست؟ امروزه برای ساخت ظروف و لوازم آنتیک و جذاب، از روش‌های مختلف و گوناگونی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها مطلا کاری است. مطلا کاری را باید به عنوان یک روش تزئینی معرفی کنیم که با

مطالعه بیشتر »
طلای رنگ چینی چیست؟

طلای چینی یا liquid bright gold چیست؟

طلای رنگ چینی یا liquid bright gold چیست؟ آثار هنری مثل بعضی وسایل تزیینی، ظروف چینی، ظروف بلور، و ظروف سرامیکی و بعضی از انواع کاشی های ساختمانی و مواردی از این قبیل همگی در یک نقطه اشتراک دارند؛ آن

مطالعه بیشتر »

۲ پاسخ

  1. سلام: لطفاً قیمت جدید پالادیوم وگالادیوم را اعلام نمایید، ضمنا شما در فراوری مواد معدنی دارای عناصر کمیاب چه کمکی میتوانید انجام دهید،کارگاه فرآوری دارید،
    آدرس و ایمیل شرکت رو اعلام بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *