اسیدهای مورد استفاده در استخراج فلزات گرانبها

اسیدکلریدریک

اسیدکلریدریک در حالت محلول شفاف با بویی بسیار تند در دسترس بوده و قدرت خورندگی فوق‌العاده بالایی دارد. بر این اساس این اسید را می‌توانیم به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای استخراج فلزات گرانبها بدانیم. میزان خوردگی این اسید بالا بوده و توانایی خوردگی فولاد را به بهترین نحو ممکن دارد.

اسیدکلریدریک و اسیدسولفوریک از رایجترین اسیدها در استخراج فلزات گرانبها

اسیدسولفوریک

دیگر گزینه‌ای که برای استخراج فلزات گرانبها مورداستفاده قرار می‌گیرد، اسیدسولفوریک است. این اسید بسیار خورنده بوده و باید در استفاده از آن، تمام جوانب احتیاط را رعایت کنید. اسیدسولفوریک برای پوست انسان بسیار خطرناک بوده و می‌تواند باعث بروز آسیب‌های جدی در این زمینه شود. نکته قابل‌توجه در این زمینه است که کاربرد این اسید نسبت به سایر گزینه‌های موجود کمتر بوده و گزینه‌های جایگزین متعدد دیگری دارد.

اسیدسولفوریک قابلیت حل کردن فولاد در گریدهای مختلف را دارد. در صورتی که غلظت بالا و خوبی داشته باشد، این اسید می‌تواند تیتانیوم را نیز دچار خوردگی کرده و در خود حل کند. پلی‌پروپیلن در  بین پلیمرها، مقاومت نسبتا خوبی در برابر این اسید داشته و می‌تواند انتخاب خوبی به‌عنوان مخزن نگهداری از این اسید باشد.

اسید نیتریک

یکی از بهترین اسیدهایی که برای بازیابی و استخراج فلزات گرانبها مورداستفاده قرار می‌گیرد، اسید نیتریک است. فولاد و تیتانیوم در برابر این اسید مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند؛ توجه داشته باشید که پلاستیک‌های پلی‌اتیلن، پلی اپوکسی و پلی‌پروپیلن هم در برابر این اسید از مقاومت نسبتا ضعیفی برخوردار هستند.

همچنین بخوانید: کاربرد اسید نیتریک در استخراج فلزات گرانبها

معمولا فلزات پایه مختلف همراه با نقره، مس و نیکل و … به راحتی در این فلز حل می‌شوند. امکان اکسید کردن پالادیوم با استفاده از این اسید و همچنین حل کردن آن وجود دارد. از این رو نمی‌توان استفاده از این اسید را برای کاربردهای مختلف در صنعت بازیافت فلزات گرانبها را نادیده گرفت. توجه داشته باشید که استفاده از این اسید می‌تواند دود زیادی تولید کرده و خطرات مختلفی را به دنبال داشته باشد؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که تمام جوانب احتمال را در طی انجام واکنش در نظر داشته باشید.

اسید نیتریک و تیزاب سلطانی از رایجترین اسیدها در استخراج فلزات گرانبها

تیزاب سلطانی

پراستفاده‌ترین اسید برای حل کردن فلزات طلا، پالادیوم و همچنین پلاتین است. قدرت خورندگی این اسید بسیار بالا بوده و شما نمی‌توانید فلزات مقاوم زیادی را در برابر آن پیدا کنید. تیتانیوم یکی از گزینه‌های مقاوم در برابر تیزاب سلطانی است. اگر بخواهیم به بررسی مقاومت پلیمرها در برابر این اسید بپردازیم، می‌توانیم به تفلون اشاره کنیم که مقاومت خوبی داشته و یا پلی‌اتیلن که مقاومت ضعیفی می‌تواند از خود نشان دهد. برای آشنایی بیشتر با این اسید، می‌توانید مقاله تیزاب سلطانی چیست را مطالعه کنید.

هیدروکلریک اسید

جوهرنمک یا هیدروکلریک اسید را می‌توانیم یکی از بهترین اسیدها برای استخراج فلزات بدانیم؛ علیرغم کاربردهای متعدد، این اسید توانایی حل کردن فلزات گرانبها را نداشته و حتما باید در ترکیب با سری اسیدهای معرفی‌شده در این زمینه مورداستفاده قرار بگیرد تا بتواند نتیجه‌بخش باشد. جوهر نمک در صنعت استخراج فلزات گرانبها از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. امکان استفاده از جوهر نمک برای حل کردن و جداسازی فلزات پایه مانند آهن و قلع وجود دارد.

هیدروکلریک اسید و اسید پراکسید از رایجترین اسیدها در استخراج فلزات گرانبها

اسید پراکسید

اسید پراکسید درواقع از ترکیب آب‌اکسیژنه و جوهر نمک به دست آمده و این قابلیت را دارد که برخی از فلزات بر پایه مس و روی را در خود حل کند. در برخی از مواقع ممکن است برای حذف فلزات گرانبها نیاز به استفاده از چند اسید به‌صورت هم‌زمان باشد. از این رو شما این امکان را دارید که از اسید پراکسید در کنار سایر اسیدهای معرفی‌شده در بخش‌های قبلی استفاده کرده و به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنید.

سخن پایانی

استفاده از انواع اسیدها در صنعت بازیافت برای استخراج فلزات گرانبها، کاربرد بسیار زیادی دارد. همین امر باعث شده تا تنوع اسیدهای کاربردی و مورداستفاده، گسترش پیدا کنند. در بخش‌های قبلی به معرفی چند نمونه از کاربردی‌ترین اسیدها در استخراج فلزات گرانبها پرداخته و واکنش فلز با اسید را موردبررسی قرار دادیم. ما در ایران ریفاینینگ انواع فلزات گرانبها مانند رودیوم، پالادیوم و پلاتین را به صورت مستقیم به بازار عرضه کرده و بهترین قیمت بازار را عرضه می‌کنیم.

از جوهرنمک برای بازیافت فلزاتی مانند آهن و سایر فلزات پایه مورداستفاده قرار می‌گیرد.

پلیمرهایی مانند پلی‌اتیلن، پلی اپوکسی و پلی پرپیلن، در برابر این اسید بسیار مقاوم هستند و شما می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان مخزن برای نگهداری این اسید استفاده کنید.

این اسید از ترکیب آب‌اکسیژنه و جوهرنمک حاصل‌شده و کاربرد زیادی در صنعت بازیافت و استخراج فلزات دارد.

امتیاز خود را به این مقاله، ثبت کنید.
۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)
مطلا کاری ظروف چیست؟

مطلا کاری ظروف چیست؟

مُطّلا کاری ظروف چیست؟ امروزه برای ساخت ظروف و لوازم آنتیک و جذاب، از روش‌های مختلف و گوناگونی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها مطلا کاری است. مطلا کاری را باید به عنوان یک روش تزئینی معرفی کنیم که با

مطالعه بیشتر »
طلای رنگ چینی چیست؟

طلای چینی یا liquid bright gold چیست؟

طلای رنگ چینی یا liquid bright gold چیست؟ آثار هنری مثل بعضی وسایل تزیینی، ظروف چینی، ظروف بلور، و ظروف سرامیکی و بعضی از انواع کاشی های ساختمانی و مواردی از این قبیل همگی در یک نقطه اشتراک دارند؛ آن

مطالعه بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *